2009
08.08


Ingredienser:
● 2 bunter stangselleri
● 500 g lammebog
● 1 løk
● 3 tørkede sitroner (alternativt 3 ss sitronsaft)
● 4 stilker fersk mynte
● 1 ts gurkemeie
● 1 ts salt
● Olivenolje til stekning
● 3 glass vann

Fremgangsmåte:
Kutt lammebogen i biter, ca 5 cm store. Kutt og vask stangsellerien i biter, ca 1 cm lange. Hakk løken stek til den blir gylden. Tilsett kjøttet og stek til kjøttet blir gyllent ha i gurkemeie. Tilsett deretter stangsellerien og finhakket mynte, stek videre til sellerien får en fin mørkegrønn farge. Ca 5 minutter på høy temperatur. Tilsett deretter vannet og la koke under lokk på lav varme til kjøttet er mørt, ca 45 minutter. Koketiden avhenger av kjøttets kvalitet. Sørg for at retten ikke koker tørr. Knus den tørkede sitronen og ha i sammen med saltet.

Serveres med persisk ris.

Bon appétit

No Comment.

Add Your Comment

Spam protection by WP Captcha-Free