2014
05.05

baghlepolo1.jpg

Ingredienser
● 2 dl. Basmatiris
● 75 gr. skrellet hestebønne
● 1 bunt fersk dill, hvis ikke tilsvarende tørket
● 0,5 dl. olivenolje
● 1 ts salt
● ½ ts gurkemeie
● 3 dl. vann

baghlepolo2.jpg

  

Fremgangsmåte

Vask risen med varmt vann, hell ut vannet, hell risen i en riskoker eller hvis du ikke har riskoker, bruk en foliebelagt kjele. Fyll med 3 dl. vann, tilsett resten av ingrediensene. Sett kjelen på platen på middels varme til den er ferdig kokt da skal alt vann dampes bort. Dra risen opp slik at den ser ut som en fjell, tilsett lit olivenolje rundt risen. Dekk kjelen med et rent håndkle og lokk, la den stå på svak varme for damping. Etter ca 30 minutter er risen klar.

Kan serveres med fisk eller kjøtt
images/laks_3.jpg

Bon appétit

No Comment.

Add Your Comment

Spam protection by WP Captcha-Free